sałatka

Sałatka ziemniaczana z kiełbasą i porem

Składniki:

– kiełbasa śląska 5 sztuk

– por 1 duży

News will be here

– ziemniaki 4 sztuki

– pieprz kolorowy zmielony do smaku

– sól do smaku

– majonez 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Kiełbasę śląską kroimy w kosteczkę. Na suchej patelni smażymy na średnim ogniu, aż cała kiełbasa zbrązowieje. Białą część pora oczyszczamy z piasku i kroimy po połowie. Następnie kroimy w paski. Przelewamy wrzątkiem i zostawiamy na sitku, aby ociekł. W dużej misce por łączymy z kiełbasą. Ziemniaki gotujemy na parze w mundurkach. Obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy również do reszty składników. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem kolorowym świeżo zmielonym. Dokładamy majonez i całość delikatnie mieszamy. Mieszając uważamy, aby nie powstała papka.

Smacznego!