
Absolutnie doskonałe ciasto bez pieczenia. Poniżej przepis.
Składniki:
1 l mleka
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
1 kostka margaryny
1 i 1/2 szklanki kaszy manny
1 duże opakowanie herbatników
czekolada deserowa
bakalie według upodobania
Wykonanie:
Gotujemy kaszę mannę na mleku, dodając kakao i cukier. Po ugotowaniu do gorącego grysiku dodajemy margarynę i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy ulubione bakalie i mieszamy. Do wyłożonej papierem blaszki wykładamy na dno herbatniki i wylewamy na nie masę grysikową, wyrównujemy i przykrywamy resztą herbatników. Odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Roztapiamy czekoladę i polewamy ciasto. Następnie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!