Mąka pszenna 3 szklanki
Skrobia ziemniaczana 2łyżki
Cukier puder ¾ szklanki
Masło 300g
Jaja 4szt (2 całe+2 żółtka)
Cukier waniliowy 2łyżeczki
Proszek do pieczenia 3/4łyżeczki
Marmolada ok. 200g
W misce miksera umieszczamy miękkie masło i ucieramy mikserem przez kilka minut. Powinno zamienić się w jasny puch. Następnie dodajemy po łyżce cukru pudru i cukier waniliowy. Kiedy cukier dobrze się ubije z masłem dodajemy stopniowo 2 całe jaja i dwa żółtka i nadal ubijamy. Mąkę, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy i łączymy z przygotowaną masą. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i wyciskamy małe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch każdego ciastka nakładamy marmoladę i pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180°C
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie