Reklama

Ciasteczka maślane z marmoladą

07/12/2025 14:12

Składniki:

Mąka pszenna 3 szklanki

Skrobia ziemniaczana 2łyżki

Cukier puder ¾ szklanki

Masło 300g

Jaja 4szt (2 całe+2 żółtka)

Cukier waniliowy 2łyżeczki

Proszek do pieczenia 3/4łyżeczki

Marmolada ok. 200g

 

Przygotowanie:

W misce miksera umieszczamy miękkie masło i ucieramy mikserem przez kilka minut. Powinno zamienić się w jasny puch. Następnie dodajemy po łyżce cukru pudru i cukier waniliowy. Kiedy cukier dobrze się ubije z masłem dodajemy stopniowo 2 całe jaja i dwa żółtka i nadal ubijamy. Mąkę, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiewamy i łączymy z przygotowaną masą. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i wyciskamy małe ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch każdego ciastka nakładamy marmoladę i pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180°C

 

  Smacznego!

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do