Reklama

Zupa krem chrzanowy

19/04/2025 11:11

Zupa chrzanowa w formie kremu to wyjątkowo aromatyczne i świąteczne danie – idealne na Wielkanoc.

Składniki:

 

Wywar jarski – 1litr

Ziemniaki – 6 sztuk

chrzan ze słoika – 3 łyżeczki

cebula – 1 sztuka

por – 1szt. (biała część)

śmietana 18% - 1/2 szklanki

boczek wędzony – kilka plasterków

sól, pieprz  - do smaku

 

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, por w piórka i szklimy na patelni, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmażamy wszystko razem przez kilka minut, a następnie podlewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Śmietanę łączymy z chrzanem i pod koniec dodajemy ją do wywaru. Gotujemy przez chwilę. Całość miksujemy blenderem na krem. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub usmażonymi na suchej patelni cienkimi plastrami boczku.

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do