Reklama

Zrazy ze schabu z serem i szynką. Tak przez żołądek trafisz do serca

08/01/2024 12:50

Składniki:

Schab 500 g

Szynka gotowana 150g

Ser topiony w plastrach np. tostowy  150g

Papryka zielona, żółta , czerwona

Papryka słodka, pieprz, sól

Olej

Wykonanie:

Wykonujemy obróbkę wstępną papryki i cebuli. Paprykę kroimy w paski, a cebulę w piórka. Cebulę podsmażamy. Mięso dzielimy na plastry rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Na płatach mięsa układamy szynkę, ser i paprykę. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Zrazy obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do naczynia, podlewamy wodą, dodajemy podsmażoną cebulkę, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

  Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 16/05/2024 11:23
Reklama

Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do