
Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka,
1 sałata zielona,
1 puszka kukurydzy,
grzanki,
ser żółty w kawałku,
śmietana,
majonez,
czosnek,
olej do smażenia,
sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
1. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przyprawić, a następnie usmażyć na oleju i odstawić do wystygnięcia.
2. Sałatę umyć, pokroić na małe kawałki i przyprawić.
3. Kukurydzę odcedzić.
4. Ser żółty w kawałku pokroić w drobną kostkę.
5. Z majonezu, śmietany, czosnku i przypraw sporządzić sos czosnkowy.
6. Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!