Reklama

Rolsy buraczkowe

15/05/2023 12:54

Składniki:

Naleśniki buraczkowe:

2 jajka

200 g gotowanego buraka

1/2 szkl. mleka

1/2 szkl. wody

1 szkl. mąki pszennej

sól do smaku

1 łyżka oleju rzepakowego

Ponadto:

liście sałaty masłowej

papryka czerwona i żółta

opcjonalnie plastry szynki

300 g serka kremowego chrzanowego

Sposób przygotowania:

Buraka gotujemy do miękkości lub kupujemy gotowanego i rozdrabniamy dokładnie blenderem. Jajka miksujemy z mlekiem, mąką, olejem i solą. Dodajemy rozdrobnionego buraka i miksujemy na gładkie ciasto, wodą regulując gęstość ciasta. Na rozgrzanej patelni smażymy kolejno naleśniki. Każdy przestudzony naleśnik smarujemy serkiem, układamy liście sałaty i paski papryki. Możemy też na sałatę ułożyć plastry szynki. Tak przygotowane naleśniki ciasno zwijamy w rulon. Rolsy wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę a następnie kroimy w ok. 2 - 3 cm kawałki. Podajemy jako przekąskę.

Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do