
Podstawowe składniki
- 1 kg filet z piersi indyka
- 1 szt. por -biała część
- 100 g sera żółtego
- 50 g oliwek czarnych lub zielonych
- 1 szt. papryczki chili
-20 g masła
- sól, pieprz,
- kolendra świeża,
- zielona pietruszka
Filet z indyka rozcinamy nożem żeby uzyskać duży płat, rozbijamy go delikatnie nadając kształt prostokąta. Oprószamy solą i pieprzem. Pory kroimy w półpierścienie, a papryczkę w drobną kostkę, usuwając wcześniej pestki i przesmażamy na maśle klarowanym. Zioła oraz oliwki rozdrabniamy, ser zcieramy na tarce o grubych oczkach. Trochę płynnego masła rozsmarowujemy na płacie mięsa. Składniki farszu (por, papryczka, zioła, oliwki, ser) mieszamy doprawiamy do smaku i rozsmarowujemy na płacie mięsa, całość zwijamy, ciasno owijamy sznurkiem i polewamy pozostałym, masłem. Roladę pieczemy około 40 min w temperaturze 200 st. C, często skrapiamy wytworzonym sosem i wodą. Podajemy na gorąco lub na zimno jako zakąskę.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie