Reklama

Rolada z indyka z porami i chili

26/04/2025 08:19

Składniki:

Podstawowe składniki

- 1 kg filet z piersi indyka

- 1 szt. por -biała część

- 100 g sera żółtego

- 50 g oliwek czarnych lub zielonych

- 1 szt. papryczki chili

-20 g masła

- sól, pieprz,

- kolendra świeża,

- zielona pietruszka

 

Wykonanie:

Filet z indyka rozcinamy nożem żeby uzyskać duży płat, rozbijamy go delikatnie nadając kształt prostokąta. Oprószamy solą i pieprzem. Pory kroimy w półpierścienie, a papryczkę w drobną kostkę, usuwając wcześniej pestki i przesmażamy na maśle klarowanym. Zioła oraz oliwki rozdrabniamy, ser zcieramy na tarce o grubych oczkach. Trochę płynnego masła rozsmarowujemy na płacie mięsa. Składniki farszu (por, papryczka, zioła, oliwki, ser) mieszamy doprawiamy do smaku i rozsmarowujemy na płacie mięsa, całość zwijamy, ciasno owijamy sznurkiem i polewamy pozostałym, masłem. Roladę pieczemy około 40 min w temperaturze 200 st. C, często skrapiamy wytworzonym sosem i wodą. Podajemy na gorąco lub na zimno jako zakąskę.

 

  Smacznego

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do