
Biszkopt:
4 jajka
150 g cukru
50 ml oleju
100 g mąki
30 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo wlewać olej ciągle mieszając. Składniki suche delikatnie połączyć z mokrymi. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa jabłkowa:
2 kg jabłek
Cukier waniliowy
Galaretka cytrynowa
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do garnka z jabłkami dodać cukier waniliowy, podsmażyć 10-15 minut. Następnie dodać galaretkę. Masę rozłożyć na biszkopt i schłodzić.
Masa śmietanowa:
250 ml śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
Śmietanę ubić z cukrem i rozsmarować na jabłkach. Wierzch posypać kakao.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!