Reklama

Pomidory faszerowane

08/08/2022 12:00

Składniki:

- Tuńczyk w oleju- 200g

- duże pomidory, jednakowe- 5 szt.

- seler naciowy – 100g

- por – 100g

- dymka – 100g

- jajo ugotowane na twardo – 1 szt.

- groszek mrożony - 30 g

- papryka żółta, zielona i czerwona – po jednym strąku

- majonez – 60 g

- sól, pieprz – do smaku

Wykonanie:

Por, seler i dymkę kroimy w jak najcieńsze plasterki, a papryki w kostkę. Zagotowujemy w garnku wodę , wrzucamy groszek, gotujemy 5 min. Dodajemy pozostałe warzywa, oprócz pomidorów, i gotujemy 2 min. Odcedzamy i studzimy. Ugotowane na twardo jajko kroimy w kosteczkę dodajemy do warzyw, dodajemy jeszcze majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Kawałki tuńczyka odsączamy i łączymy z sałatką, lekko mieszamy widelcem. Pomidory dzielimy na połówki, wybieramy miąższ, siekamy i dodajemy jeszcze do sałatki. Połówki pomidorów napełniamy sałatką i ozdabiamy listkami selera naciowego.

  Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do