Reklama

Brakuje pomysłu na obiad? To może zrobisz Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

20/11/2023 13:25

Składniki:

pieczarki 500 g

mięso mielone 500 g

jajko 2 szt.

cebula biała 1 szt.

czosnek 2 ząbki

pieprz

sól

bułka tarta klasyczna

ser żółty 100 g

Przygotowanie:

Z pieczarek usuwamy trzony i oczyszczamy główki tak by w ich wnętrzu było więcej miejsca.

Nóżki siekamy w kosteczkę i dodajemy do mięsa mielonego razem z 1 jajkiem i drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

Na koniec mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Małą łyżeczką wypełniamy kapelusze pieczarek tak przygotowanym mięsem.

Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej (można podwójnie) i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. obsmażamy najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana, później przewracamy. Posypujemy gorący wierzch pieczarki startym żółtym serem, aby się roztopił

Tak przygotowane pieczarki smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuje podawać z frytkami i jakąś sałateczką.

Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 16/05/2024 11:28
Reklama

Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do