
Paella powstaje w wyniku połączenia ryżu, owoców morza i przypraw, choć w praktyce dozwolone są także inne składniki, takie jak mięso, różne warzywa i grzyby.
- 160 g ryżu parabolicznego (ugotowanego)
- 1 szklanka bulionu
-100 g masła klarowanego
- 200 g owoców morza (może być mieszanka mrożonych)
- 100 g fileta z kurczaka
- 200 g pomidorów
- 100 g pieczarek świeżych
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki- do dekoracji
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dalej smażymy. Gdy się podsmażą dodajemy owoce morza oraz bulion, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy ok. 10 min. Następnie dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory. Wszystkie składniki mieszamy, przykrywamy i jeszcze dusimy 3-5 min. Dodajemy posiekaną pietruszkę do dekoracji.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie