Reklama

Muffiny jajeczne idealne na śniadanie

18/10/2025 15:25

Składniki (6 muffin jajecznych):

12 plastrów boczku

4 duże jajka

1 cebula

1 pomidor

2 garście świeżego szpinaku

1 łyżeczka masła lub oliwy

Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle do zeszklenia. Pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli –przesmażamy razem 1-2 min. dodajemy szpinak. Smażymy jeszcze około 2min. i odstawiamy do przestygnięcia.

Piekarnik nagrzewamy do 180℃. Formę do muffinek wykładamy plastrami boczku „na krzyż”.

Jajka wybijamy, roztrzepujemy,  mieszamy z warzywami i przyprawiamy. Masą wypełniamy przygotowaną formę, zakładamy na wierzch zwisające końce boczku. Pieczemy 20min.

Do przygotowania muffin możemy wykorzystać cukinię, paprykę, ewentualnie dodać również startego sera w zależności od naszych preferencji smakowych.

Smacznego!

 

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 18/10/2025 15:25
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do