Ten przepis to doskonała propozycja na lekki, a zarazem elegancki deser, który zachwyci Twoich gości. Puszysta masa z kaszy manny, połączona z delikatnym smakiem śmietanki i aromatycznym sosem malinowym, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotowanie tego deseru jest proste, a efekt końcowy z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Zapraszamy do wypróbowania tego przepisu i delektowania się jego wyjątkowym smakiem!
- 2 szklanki mleka
- 60 g łyżka cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 2 jajka
- 50 ml śmietanki 30%
- 300 g malin
- 3 łyżki cukru pudru
Kaszę mieszamy z niewielką ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.
Jajka ubijamy z 20 g cukru. Do gotującego się mleka wlewamy kaszę manną. Zdejmujemy z ognia i następnie wlewamy śmietankę i ubite jajka. Leguminę miksujemy na puszystą masę, przelewamy do pucharków i schładzamy w lodówce. Miksujemy maliny z cukrem i polewamy schłodzoną leguminę.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie