
To prosty i efektowny deser, który łączy owocową świeżość z kremowym budyniem oraz chrupiącą czekoladą. Idealny na jesienne popołudnia!
300g zblendowanego mango
2 łyżeczki żelatyny
30ml wody
300ml jogurtu naturalnego
2 galaretki
1 budyń śmietankowy.
Na wierzch kawałki czekolady.
Na dno dajemy zblendowane mango, które mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Druga warstwa to jogurt naturalny zmiksowany z galaretką( np. smak cytrynowy). Galaretkę mieszamy w 200 ml wody. Trzecia warstwa to sama galaretka truskawkowa. Na wierzch dajemy budyń, który gotujemy tak jak napisano na opakowaniu. Na koniec posypujemy kawałkami czekolady.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie