
Składniki:
500 ml mleka roślinnego lub zwykłego mleka krowiego 2%
½ szklanki kaszy jaglanej
2 łyżki miodu
dowolne owoce: np. mandarynki, truskawki, maliny, borówki, śliwki, gruszki itp.
5 suszonych daktyli
łyżka rodzynek
1/3 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki soli
1 opakowanie jogurtu naturalnego
2 łyżki migdałów
2 łyżki pistacji
Wykonanie:
Mleko zagotowujemy. Kaszę jaglaną kilkakrotnie płuczemy przekładamy do gotującego się mleka, doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu, po czym garnek przykrywamy, zmniejszamy temperaturę i gotujemy kaszę pod przykryciem około 15 minut, aż będzie prawie całkowicie miękka Dodajemy rodzynki, daktyle, sól, cynamon i gotujemy jeszcze kilka minut, aż owoce zmiękną (należy mieszać bo kasza gęstnieje). Słodzimy miodem i przekładamy do miseczek. Na wierzch dajemy 1-2 łyżki jogurtu naturalnego i układamy owoce. Posypujemy migdałami i pistacjami.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie