Reklama

Jaglanka z owocami, miodem i orzechami. Idealna na wzmocnienie kiedy opadasz z sił

14/05/2024 07:43

Składniki: 

500 ml mleka roślinnego lub zwykłego mleka krowiego 2%

½ szklanki kaszy jaglanej

2 łyżki miodu

dowolne owoce: np. mandarynki, truskawki, maliny, borówki, śliwki, gruszki itp.

5 suszonych daktyli

łyżka rodzynek

1/3 łyżeczki cynamonu

1/4 łyżeczki soli

1 opakowanie jogurtu naturalnego

2 łyżki migdałów

2 łyżki pistacji

 

 

Wykonanie:

Mleko zagotowujemy. Kaszę jaglaną kilkakrotnie płuczemy przekładamy do gotującego się mleka, doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu, po czym garnek przykrywamy, zmniejszamy temperaturę i gotujemy kaszę pod przykryciem około 15 minut, aż będzie prawie całkowicie miękka Dodajemy rodzynki, daktyle, sól, cynamon i gotujemy jeszcze kilka minut, aż owoce zmiękną (należy mieszać bo kasza gęstnieje). Słodzimy miodem i  przekładamy do miseczek. Na wierzch dajemy 1-2 łyżki jogurtu naturalnego i układamy owoce. Posypujemy migdałami i pistacjami. 

Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 16/05/2024 10:43
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do