60 g mąki owsianej
60 g oczyszczonej mąki jaglanej
1 jajko
opakowanie jogurtu naturalnego 150 g
2 łyżki oleju rzepakowego
100 g ksylitolu lub zwykłego cukru
1 łyżka soku z cytryny
150 g malin
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat śmietankowy
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni (góra dół). Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Jajko miksujemy na puszystą masę i powoli dodajemy ksylitol ciągle miksując. Dodajemy jogurt, sok z cytryny i olej, i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie całą masę. Dodajemy maliny oraz aromat i mieszamy. Przelewamy masę do foremek na muffinki – na jedną muffinkę około 2 łyżki ciasta. Pieczemy 30 minut.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie