
Składniki:
Wątróbka drobiowa – 600g
Jabłka – 2szt.
Cebula – 3szt.
Mąka pszenna – 50g
Olej – ok. 50ml
Sól, pieprz, majeranek – do smaku
Przygotowanie:
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i żyłek. Przeprowadzamy obróbkę wstępną jabłek i cebuli. Jabłka kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu krótko podsmażamy jabłka, przekładamy do naczynia. Na tej samej patelni smażymy cebulę do zeszklenia po czym przekładamy ją do jabłek. Wątróbkę oprószamy mąką i smażymy na pozostałym tłuszczu z każdej strony ok. 2-3min. Pod koniec smażenia dodajemy jabłka i cebulę, mieszamy razem, krótko podgrzewamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!