Reklama

Drobiowe wątróbki z jabłkami i cebulą - klasyka polskiej domowej kuchni

13/11/2023 12:40

Składniki:

Wątróbka drobiowa – 600g

Jabłka – 2szt.

Cebula – 3szt.

Mąka pszenna – 50g

Olej – ok. 50ml

Sól, pieprz, majeranek – do smaku

Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon i żyłek. Przeprowadzamy obróbkę wstępną jabłek i cebuli. Jabłka kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu krótko podsmażamy jabłka, przekładamy do naczynia. Na tej samej patelni smażymy cebulę do zeszklenia po czym przekładamy ją do jabłek. Wątróbkę oprószamy mąką i smażymy na pozostałym tłuszczu z każdej strony ok. 2-3min. Pod koniec smażenia dodajemy jabłka i cebulę, mieszamy razem, krótko podgrzewamy i doprawiamy do smaku.  

Smacznego!

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Aktualizacja: 16/05/2024 11:29
Reklama

Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do