grysikowiec

Pyszny grysikowiec bez pieczenia 

Absolutnie doskonałe ciasto bez pieczenia. Poniżej przepis.

Składniki:

1 l mleka

News will be here

1 szklanka cukru

3 łyżki kakao

1 kostka margaryny

1 i 1/2 szklanki kaszy manny

1 duże opakowanie herbatników

czekolada deserowa

bakalie według upodobania

Wykonanie:

Gotujemy kaszę mannę na mleku, dodając kakao i cukier. Po ugotowaniu do gorącego grysiku dodajemy margarynę i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy ulubione bakalie i mieszamy. Do wyłożonej papierem blaszki wykładamy na dno herbatniki i wylewamy na nie masę grysikową, wyrównujemy i przykrywamy resztą herbatników. Odstawiamy  ciasto do wystygnięcia. Roztapiamy czekoladę i polewamy ciasto. Następnie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.

Smacznego!