Reklama

W barach karmią lepiej, ale...

09/12/2009 15:07

CAŁY POWIAT♦ Zdaniem Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Ropczycach w restauracjach i barach znajdujących się na terenie powiatu ropczycko-sędziszowskiego ciągle poprawia się jakość żywności sprzedawanej konsumentom. Jednak, jak wykazały przeprowadzone w ostatnim półroczu kontrole, zdarzają się też ciągle uchybienia.

 


Po nadzorem PSSE w Ropczycach znajduje się 68 obiektów, w których wydawana jest żywność. W ciągu ostatnich 6 miesięcy przeprowadzono 46 kontroli w barach i restauracjach. Przy ustalaniu ich częstotliwości uwzględnia się przede wszystkim ocenę potencjalnego ryzyka w zakresie bezpieczeństwa i jakości na którą narażona może być żywność. W ich trakcie ocenia się przede wszystkim warunki przygotowywania, porcjowania i serwowania potraw szczególnie łatwo psujących się i oferowanych konsumentom. Po przeprowadzonych w ostatnim półroczu inspekcjach ukarano mandatem karnym kierowników 5 restauracji i barów oraz wydano 11 decyzji nakazujących poprawę. (...) Więcej przeczytasz w papierowym wydaniu Reporter Gazety

 

jk

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do