
Dzięki swojej determinacji, kreatywności i umiejętnościom kulinarnym, młodzi kucharze pokonali wielostopniowe eliminacje i udowodnili, że należą do najlepszych. Teraz czeka ich kolejne wyzwanie – w kwietniu w Warszawie zmierzą się z 12 najlepszymi drużynami z całej Polski.
W piątek, 17 stycznia, w Ustroniu, w województwie śląskim, odbył się półfinał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „ Bitwa na drobiowe smaki IV”. Martyna Książek i Mikołaj Sierakowski z Zespołu Szkół Agrotechnicznych imienia Wincentego Witosa w Ropczycach wywalczyli w nim awans do turnieju finałowego w Warszawie, podczas którego w kwietniu zmierzą się z 12 najlepszymi drużynami z całej Polski. Wcześniej przebrnęli przez wielostopniowe eliminacje. W konkursie w Ustroniu uczestniczyło 60 drużyn z południowej Polski. Opiekunką ropczyckiej drużyny jest Wioletta Walczyk-Weselak. hs.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie