Reklama

Kamil wysoko w konkursie

17/03/2010 15:55

[caption id="attachment_1713" align="alignnone" width="201"]

Konkursowe danie Kamila to duet polędwiczki wieprzowej z nadziewanym dramsztykiem z mafinką z sera gorgonzola z dodatkiem sosu miodowo- winnego. FOTO: ARCHIWUM[/caption]

 

WOLICA PIASKOWA♦ W środę, 10 marca Kamil Solarek z Wolicy Piaskowej zajął piąte w finale konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2010" w Poznaniu. O miano najlepszego walczyło 12 finalistów. W sumie z całej Polski na konkurs wpłynęło 240 zgłoszeń z 75 szkół.



- Piąte miejsce to sukces, chociaż chrapka była na więcej. Poziom był wysoki. Dostałem też bardzo nagrody warte około tysiąca złotych. Między innymi porcelanę, 2 komplety strojów z logo i wyszytym nazwiskiem. Jestem zadowolony – zapewnia Kamil Solarek i wyjaśnia, że najważniejsze jest właśnie zadowolenie z samego siebie. Jak mówi, dodatkowa satysfakcją jest fakt, że przygotowywał się sam. - Niektórzy byli ze swoimi szefami kuchni, ja przygotowywałem się sam. Pomagał mi szef kuchni, ale to były same takie kosmetyczne uwagi. Nie miałem tak, że przychodzi i mnie ustawia, a ja robię to co on chce – tłumaczy Kamil. - W tym roku wygrała Warszawa, przygotowywana przez szefa kuchni Sheratona – dodaje.(...) Więcej przeczytasz w papierowym wydaniu Reporter Gazety

 

 

nk

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do