Reklama

Dym zabił świnie - galeria ZDJĘĆ już dostępna

28/01/2010 08:56

[caption id="attachment_1481" align="alignnone" width="300"]

Świnie ze względu na niewielką powierzchnię płuc są bardzo wrażliwe na dym. Nawet niewielka ilość potrafi doprowadzić do zatrucia. W Krzywej gospodarz dobił zwierzęta. Jeśli zwierzęta nie były w czasie dobijania w stanie agonalnym, mięso będzie można wykorzystać. FOTO:K.IGNAS[/caption]

 

KRZYWA♦W środę rano, 27 stycznia kilkanaście sztuk tuczników zatruł dym podczas pożaru budynku gospodarczo – hodowlanego w Krzywej.


Pożar wybuchł w gospodarstwie przed 8:00 rano. Zgłaszający najpierw dodzwonił się do dyżurnego Komendy Powiatowej Policji. Policjanci natychmiast przekazali informację dyżurnemu Państwowej Straży Pożarnej.

 

 

Na miejsce zdarzenia wyjechały dwa samochody gaśnicze i samochód operacyjny strażaków zawodowych. Na miejsce pożaru wcześniej dotarły dwie jednostki OSP z Krzywej, po niej dojechały wozy PSP, po czym dotarły też auta gaśnicze OSP Sędziszów, OSP Czarna i OSP Boreczek. Akcja gaśnicza nie była skomplikowana. Strażacy oceniają pożar jako mały. Mimo to właściciel gospodarstwa poniósł duże straty.

 

W związku z zatruciem dymem kilkanaście sztuk tuczników trzeba było dobić. Na miejsce przyjechał lekarz weterynarii, który ocenił czy można będzie wykorzystać mięso zwierząt.

naj

 

Pożar w Krzywej

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do