Reklama

Chleb z Witkowic od teraz z godłem

05/06/2009 16:50

[caption id="attachment_297" align="alignnone" width="300"]

Krzysztof Maciołek, właściciel piekarni odbierał wyróżnienie w gronie najlepszych producentów żywności w kraju. FOTO: ARCHIWUM [/caption]

 

 

ROPCZYCE WITKOWICE♦ Chleb Małopolski z piekarni Krzysztofa Maciołka z ropczyckich Witkowic otrzymał dyplom Laureata Konkursu, statuetkę oraz prawo do posługiwania się godłem promocyjnym AGRO POLSKA. Chleb Małopolski, to najważniejszy produkt piekarni. Codziennie powstaje od 25 do 30 tysięcy złocistych bochenków, które pojawiaja się na stołach od Karkowa po Przemyśl.

 

Kolekcja rośnie

To już kolejne wyróżnienie dla chleba małopolskiego powstającego w piekarni w Witkowicach. Wcześniejsze, to dyplom „Smaczne bo Podkarpackie” z 2003 roku, gratulacje od kapituły konkursu „Nasze Dobre Podkarpackie – 2004” i tytuł Polski Producent Żywności 2008 wraz z Dyplomem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (o wyróżnieniu pisaliśmy w Reporterze w listopadzie 2008 roku).

 

 

 

Godło ma promować

W XVI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA piekarnia wystartowała po zaproszeniu z Urzędu Marszałkowskiego. Po przejściu kolejnych etapów, 22 maja podczas gali finałowej w Warszawie właściciel piekarni, Krzysztof Maciołek stał w gronie finalistów konkursu.

 

[caption id="attachment_298" align="alignnone" width="300"]

Godło promocyjne AGRO POLSKA, ma kształt zielonego liścia na tle biało czerwonej flagi. Prawdopodobnie już wkrótce takim znakiem będzie opatrzony Chleb Małopolski. FOTO: ARCHIWUM[/caption]

 

Jak napisał w swoim zaproszeniu marszałek, konkurs służy promocji wysokiej jakości produktów spożywczych odznaczających się szczególnymi walorami jakościowymi, smakowymi i zapachowymi , które ze względu na dostępność, oryginalność i popularność wśród konsumentów reprezentują poziom nieprzeciętny, godny naśladowania.

 

 

 

Na zakwasie

- Technologia produkcji Chleba Małopolskiego jest oparta na naturalnym kwasie chlebowym, prowadzonym na bazie mąki żytniej. Zastosowane do jego produkcji surowce : mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, polepszacz piekarski: a-amylaza są najwyższej jakości. Posiadają wszelkie niezbędne specyfikacje oraz atesty. Technologia produkcji gwarantuje uzyskanie tradycyjnego polskiego chleba, który nie kruszy się i długo utrzymuje świeżość oraz ma niepowtarzalny smak i zapach – zachwala produkt Beata Stróż, odpowiedzialna za marketing i procesy technologiczne w piekarni Krzysztofa Maciołka.

 

 

 

Chleb z Biedronki

Piekarnia działa od 1996 roku. Początkowo zatrudniała około 15 osób i dostarczała około 10 asortymentów pieczywa do lokalnych sklepów i placówek szkolno – wychowawczych. Obecnie firma zatrudnia blisko 350 osób. Jest też największym producentem pieczywa białego w regionie i systematycznie zwiększa swój udział w rynku. Wyroby piekarnicze opatrzone logo MK można kupić między innymi w takich sieciach jak Biedronka, Delikatesy Centrum i Kaufland.

 

 

naj

 

 

 

 

[caption id="attachment_299" align="alignnone" width="300"]

Tak wypieka się Chleb Małopolski. FOTO: W. NAJA[/caption]


[caption id="attachment_300" align="alignnone" width="225"]

Tak wypieka się Chleb Małopolski. FOTO: W. NAJA[/caption]

 

[caption id="attachment_301" align="alignnone" width="300"]

Tak wypieka się Chleb Małopolski. FOTO: W. NAJA[/caption]

 

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo reportergazeta.pl




Reklama
Wróć do