Obraz1

Przepis na pyszną Szarlotkę na biszkopcie

Biszkopt:

4 jajka

150 g cukru

News will be here

50 ml oleju

100 g mąki

30 g mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jajka utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo wlewać olej ciągle mieszając. Składniki suche delikatnie połączyć z mokrymi. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa jabłkowa:

2 kg jabłek

Cukier waniliowy

Galaretka cytrynowa

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do garnka z jabłkami dodać cukier waniliowy, podsmażyć 10-15 minut. Następnie dodać galaretkę. Masę rozłożyć na biszkopt i schłodzić.

Masa śmietanowa:

250 ml śmietanki 30%

2 łyżki cukru pudru

Śmietanę ubić z cukrem i rozsmarować na jabłkach. Wierzch posypać kakao.

Smacznego!